Nieuws

School Polonnaruwa: Butterfly Preschool (2018)

  

Dit zijn een paar foto's van het pas gestarte schooltje in Polonnaruwa, waar met uw bijdrage het nodige is gebeurd. De muren zijn mooi geverfd en het schooltje heeft inmiddels een vloer en meubilair. Natuurlijk in vrolijke kleuren. De Butterfly Preschool is nog niet af, er moet nog gaas omheen om beesten als apen, honden, ratten e.d. buiten te houden. Daarom is er ook een kast met een slot gekocht zodat de spulletjes wel veilig achter slot en grendel zijn. Er is nog geen toilet of stromend water, maar in de nabije toekomst hopen we hier ook voor te kunnen zorgen.

 

    

Dankzij de giften van de gereformeerde kerk van Wijnjewoude hebben we in oktober de lintjes doorgeknipt van drie speeltoestellen. De schommels en glijbaan staan op het terrein van een in aanbouw zijnde school. De kinderen vonden het glijden en schommelen fantastisch.

         

Het schooltje is deze maand officieel in gebruik genomen. De lessen zijn gestart op 9 januari jl.  en daarom zijn er stoelen en tafeltjes op afbetaling gekocht en een kast met een slot. De gift van de oliebollenactie was gelukkig voldoende om alles af te betalen. DANK oliebollenbakkers!

Op de foto’s kunnen jullie de verschillende stadia van het schooltje zien. Eerst een bakstenen gebouwtje zonder meubels, daarna de muren van binnen en buiten gestukt en beschilderd. Ook de vloer is gestort en het kleurrijke meubilair maakt het een prachtig geheel. De ouders hebben het speelterrein ook aangepakt en de planten in potten maken het geheel af.

Geplaatst op 2019-01-17 00:00:00