Nieuws

Jaarlijkse mail om geld in te zamelen.

Lieve familie en vrienden,

Hier weer een bericht van onze stichting. 

Ook dit jaar is er weer veel gebeurd. Naast covid waren er natuurlijk de onlusten in Sri Lanka die velen ervan weerhielden om het land te bezoeken. Maar in november was Ymkje met een zeer klein reisgezelschap toch in Sri Lanka. Na drie jaar was dit weer erg fijn, en het heeft veel indruk gemaakt. De afgelopen jaren hebben we wel veel contact gehad met Priya via mail, telefoon en foto’s, maar je krijgt toch meer informatie als je zelf rondreist in het land.

Net als in Nederland zijn de prijzen in Sri Lanka erg omhoog gegaan. Een zak rijst van 10 kg kostte twee jaar terug € 5,50, nu betaal je € 11,00. Maar helaas voor velen is er geen inkomen meer. Een groot gedeelte van de bevolking is namelijk afhankelijk van het toerisme. Dit toerisme komt helaas slechts minimaal op gang. In sommige grote hotels waren Ymkje en haar reisgezelschap de enige gasten. Ook de boeren, die anders veel producten aan hotels leveren, kunnen niks kwijt en verliezen een groot deel van hun inkomen. 

Ymkje heeft gezien dat sommige bedrijfjes/ winkeltjes waar ze anders kwam, er nu niet meer waren. Ze heeft tijdens haar verblijf veel het nieuws gezien dat voor haar werd vertaald. Schoolmaterialen zijn duurder geworden en sommige studenten moeten hun studie opgeven omdat het geld nodig is om eten te kopen. Veel mensen zijn ook niet meer in staat om hun medicijnen te betalen. 

We hopen dat we rond de kerst toch nog iets voor deze mensen kunnen betekenen.
Het zou fantastisch zijn als jullie ons daarbij zouden willen helpen. Dit kan door het geven van een financiële bijdrage, maar ook door het doorsturen van de mail zodat ons werk onder meer mensen bekend wordt.

Neem een kijkje op onze website: www.stichtingsajith.nl of kijk op onze facebook-pagina. Mocht je ons willen steunen dan kan dat via een gift op 
NL70RABO 1494 39032  t.n.v. Stichting Sajith.

Tige tank!

Hartelijke groet,

Ymkje, Anneke, Bea en Foekje  

 

Geplaatst op 2022-12-18 00:00:00